20130327

Tips | Positief blijven

Tumblr_ltv68zijl01qftwqwo1_r1_500_large 

Positief blijven is waarschijnlijk één van de grootste uitdagingen in mijn leven. Als iets mislukt, mislukt de rest ook. Dat zit natuurlijk tussen mijn oren. Toch wil ik proberen om positiever te worden. Maar hoe blijf je positief?

Stel niet te veel eisen aan jezelf
Als je te veel eisen aan jezelf stelt, krijg je stress. Hierdoor zal waarschijnlijk (een klein) deel van je eisen niet lukken, waardoor je jezelf een mislukkeling voelt. Voorkom dit gevoel en schrap een aantal eisen!

Wees blij met je resultaten
Is er iets gelukt? Wees dan blij. Hou een dagboekje bij met je doel en schrijf erbij wanneer het gelukt is, hoe dit is gebeurd en hoe je je voelt. Sta stil bij je behaalde doelen. Vergeet jezelf ook niet te belonen.

Blokkeer negatieve energie
Ik denk dat iedereen hier wel last van heeft: zeurende mensen die je meer energie kosten dan dat ze opleveren. Verwijder ze uit je leven. Mensen die energie vreten zijn het niet waard. Zoek mensen waar je juist energie van krijgt en focus je daar op. Extra pluspunt: door hun energie krijg je zelf ook meer energie!

Niemand is perfect
Je denkt misschien van wel, maar wees reëel: niemand is perfect. Stop er mee om daar naar te streven, want het zal je toch niet lukken. Benadruk liever de dingen waar je wel blij mee bent en schrijf ze op.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
Het klinkt raar maar het werkt wel. Wanneer je lacht, maken je hersenen stoffen aan waarvan je gelukkig wordt. En lachen werkt aanstekelijk!

Tumblr_l8vq4g2gwu1qa9u6ko1_500_large

 

3 opmerkingen:

 1. haha, deze tips kan ik wel gebruiken nu, zit midden in mijn toetsweek en het gaat nog niet zo lekker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tips, ik heb soms ook echt positiviteitsproblemen :(

  Love,

  Rowan

  www.redreidinghood.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm. Die negatieve energie blokkeren.. dat is wel een hele goede tip!
  (en wat een geweldige nutella foto! :)

  BeantwoordenVerwijderen