20130114

Personal | Jaardoelen

Tumblr_mfch2qbpex1rckhq3o1_400_large

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: beter laat dan nooit. Begin januari had iedereen het over hun goede voornemens en al die dingen, dus had ik geen zin om er een post over te schrijven. Maar nu doe ik het lekker toch. Ik vind het fijn voor mezelf om even alles op een rijtje te zetten en me te kunnen verheugen op de leuke dingen die ik dit jaar ga doen.

Jaardoelen
- Gezonder leven. Echt een standaard voornemen, maar toch neem ik het me ieder jaar weer voor. Zeker nu ik op kamers woon vind ik het belangrijk om gezond te leven. Daar bedoel ik niet alleen gezond eten mee, maar ook genoeg rust pakken voor mezelf en niet teveel van mezelf eisen. 

- Beter gaan plannen. Ik merk dat ik soms dingen vergeet te doen en het dan op het allerlaatste moment afraffel. Ik wil al mijn aandacht richten op de verplichte dingen en daar genoeg tijd voor hebben zonder me te moeten haasten. Ik wil elke week een uitgebreid to-do list maken waar alles op staat wat ik voor die week moet doen. Aan het eind van de week kan ik dan elke dag afstrepen, wat natuurlijk een heerlijk gevoel geeft.

- Dit studiejaar halen. Ik zal het maar gewoon zeggen: op persoonlijk gebied gaat het niet echt denderend. Vandaar dat er niet zo vaak posts online komen en ik langzaam ben met reageren op brieven van het postproject. Daar bij komt dan ook nog mijn studie waar ik veel voor moet doen en veel voor op pad ben, mijn vriend, mijn familie, mijn vrienden, rijlessen, het huishouden. Dat stapelt allemaal best wel op. Ik wil volledig voor mijn studiejaar gaan, ook al gaat dat tegenwerken in mijn behandeling. Ik heb zo hard gevochten om mijn verloren schooljaren (die ik heb gemist dankzij mijn ziekte) in te halen en ik weiger gewoon om school op te geven voor mijn behandeling. 

Leuke dingen die ik ga doen
- Lasergamen+karten
- Concert Kane
- Concert Wende
- Pinkpop 2013
- Vakantie Barcelona (waarschijnlijk)

2 opmerkingen:

  1. Hopelijk gaat het snel weer wat beter met je en kan je wat meer balans vinden tussen al je dingetjes. Heb wel respect voor je, hoe je zo bezig bent met school en op kamers zijn. Ik weet zeker dat ik het je niet na doe!

    Wens je een geweldig 2013 toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met je doelen! Hopelijk ga je ze halen.
    Ik plan juist héél veel, klinkt goed, maar het is ook irritant. Ik heb bijvoorbeeld volgende week proefwerkweek en daar heb ik dan twee weken van tevoren een planning voor gemaakt die ik afmaak. Natuurlijk lukt vaak niet alles, maar dat probeer ik dan weer te verplaatsen. Probeer je eisen voor de week op je to-do list niet te hoog te maken en hou er rekening mee dat vaak niet alles afkomt, als je het belangrijkste zoals school maar op 1 zet. Zoals ik nu bijvoorbeeld nodig moet gaan leren haha.. Leuk post!

    BeantwoordenVerwijderen